Podržite blokirane potpisom peticije

Poštovani/ a,

udruga Blokirani, je sinoc 25.11. 2017. u 19h,  a povodom nadolazećeg blagdanskog duha darivanja pokrenula online peticiju za deblokiranu Božićnicu koja je preko noci prikupila 382 potpisa. Nastaviti ce se s prikupljanjem potpisa jos slijedecih desetak dana.

Naime, mnogima nije poznato da Božićnica nije zasticena od ovrhe, tako da umjesto djeci za Božić ide za pokrivanje troskova FINE, Matrix-a  i javnog bilježničke ovrhe.

 

Od A.Plenkovica, Vlada RH, traži se da blokiranim obiteljima Hrvatske omogući Deblokiran Božić u duhu tradicije.

 1. Omogućite da Blokirane obitelji ( milijun ljudi u Hrvatskoj) dobije isplatu Božićnicu na zaštićene račune.2. Zamolite vlasnike tvrtki za utjerivanje dugova da poštuju Božić i ne maltretiraju Blokirane telefonom, za vrijeme blagdana.

Vi bi, poštovani Premijeru, mogli doprinijeti da se za nadolazeći Božić i Novu godinu smanji sve dublji ponor u Hrvatskoj.

300 000 blokiranih obitelji živi s manje od 2.000 kn mjesečno.

Isplata Božićnice njima na zaštićeni račun, umjesto na račun troškova javnog bilježnika i FINE, bi im puno značila.
Nove patike djetetu pod bor, topli zimski šal, meso za objed, torta od oraha …

Božić je čarolija. Omogućite ljudima da imaju za toplu čokoladu, svježu naranču i ukrašeno Božićno drvce. U duhu blagdana.

————-Molimo Vas za objavu peticije. Blokiranoj obitelji, koja se cijele godine odriče svega, zaslužuje imati Deblokiran Božić, čokoladu , mir u kuci da ih ne zovu iz tvrtki za utjerivanje dugova.

To je u uređenim državama već davno regulirano ili zakonom ( namjenska sredstva se ne plijene, tvrtke ne smiju zvati duznika vise od jednom..) pristojnom komunikacijom, u Hrvatskoj moramo još puno svi odraditi da bismo dosegli te razine.

Peticija će se potpisivati slijedecih desetak dana

Molim Vas za objavu-pomozimo da na Bozić svima bude toplo oko srca.

Poveznica na peticiju https://www.change.org/p/vlada-republike-hrvatske-za-milostiv-deblokiran-miran-bo%C5%BEi%C4%87-2017

 

Zahvaljujem na objavi,

Miriam Kervatin

predsjednica Udruge Blokirani

miriam.kervatin@gmail.com

blokirani.hr

You may also like...

8 komentara

 1. Anita napisao:

  Postovani potpuno podupirem vasu peticiju da se Bozicnice isplate na zasticen racun jer tocno znam i poznajem obitelji koji nemogu djeci napraviti rucak sa nekim mesom a kamoli neki kolac .Jer zive od 2000 kn koje im ostanu od lihvarskih ovrha.Jedna moja poznanica je ovrsena samo za 0, 75 lipa jer nije platila neku kamatu na nesto ni sama neznam na sto jer joj u fini nisu htjeli reci tko ju je ovrsil.U biti uzeli su joj svu placu koju dobije minimalac i ne zele joj vratit ostatak novca jer je uzeto previse sa racuna.Lijepo i bahato sluzbenica joj je rekla tuzite nas ako mozete i naravno da je odustala jer nema novaca za odvjetnika, nema ni za cokoladu da kupi djeci za pod bor da imaju bar za Bozic.Nemoze si priustiti niti da kupi meso, a ni neke kolace.Ukrase za bor sama je izradila da bar imaju bar nesto.Ukratko jako zalosno, bazobrazno , lopovsko i bahato se ponasaju nasi vladari dok njima nitko nista ne moze , jedu u kantini za pet kuna , imaju dnevnice , place do 50 000 kn i boli ih ….. A obican covjek neka umre od gladi i nek kopa po kontenjerima mozda pronadje koju plesnjivu snitu kruha .Uzas i sramota za nase vladare u RH.Uh!!!!!!!!!!

 2. Grozdana Kamber napisao:

  Zelim svima sretne blagdane vrijedi pokusati

 3. Grozdana Kamber napisao:

  Hvale vrijedno

 4. Anka Burcar napisao:

  FINA, NAPLAĆUJE SVOJE USLUGE, A NIŠTA SE NE DOGAĐA.

  AKO STE BLOKIRANI 3.G. I NEMA PRILIJEVA NA RAČUN, FINA NIŠTA NE RADI , OBRAČUNAVAJU SVAKI MJESEC SVOJE USLUGE I KAMATE NA USLUGE.?
  TOME NIKAD KRAJA.

 5. Anka Burcar napisao:

  Još je veći problem što nas Fina ne obavještava kad dobije rješenje o blokadi,
  Ne znamo kolika je kamata po godinama, sve što se traži od Fine skupo naplaćuje i ne može se nitko snaći u njihovim tabelama način obračuna kamata i koliki je postotak, tako da se ne može ništa kontrolirati.

 6. Verica Hrescak napisao:

  Za 500 kn lopovi mi uzeli 1675, 27 lipa dug prema t ht navukli me besplatni tablet ako potpises ugovor na dvije god za max tv i ostalo pisala pritužbe odbijali eto sad me ovršili

 7. Željka Butorac napisao:

  Potpisujem peticiju

 8. Udruga Blokirani napisao:

  Puno Vam hvala na podrsci.

  Zajedno smo jači; ajmo izgraditi bolju i deblokiranu Hrvatsku, ujedinjeni i ponosni građani dobrog srca koji su si međusobno solidarni i pametni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *