Jesmo li stali na “žulj” HAKOM-u?

Poštovani potrošači ,

na slijedećem linku   http://www.huzp.hr/wp-content/uploads/2015/03/hakom160301.pdf  možete vidjeti dopis HAKOM-a u kojem navode da nisu zadovoljni kako je provedena javna rasprava oko izmjena i dopuna Pravilnika kojeg su predložili.
Vjerojatno ih smeta što je o našim prijedlozima obaviješten predsjednik Vlade RH i nadležni ministar koji vjerojatno i odlučuju danas sutra o rukovodstvu HAKOM-a .

Kao što ste imali priliku vidjeti na našim web stranicama u svojim prijedlozima HAKOM je naveo neka rješenja koja su u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača, ali i dalje nastavljaju diskriminaciju potrošača posebno u pogledu brzine interneta kada mi moramo plaćati 100% brzine, a do sada su davatelji usluga bili dužni isporučivati 50% brzine i to su na našu „radost“ promijenili pa davatelji usluga moraju isporučivati minimum 70% brzine.
To je nešto slično kao da u pekari tražite štrucu kruha i pekar odreže 30 % koji zadržava i naplaćuje nama potrošačima 100% kao bijeli kruh. Bi li kupovali kruh po toj cijeni?

Mišljenja smo da se nikakve Agencije se ne smiju miješati u rad udruga civilnog društva i određivati im kako će provoditi javnu raspravu jer je to demokratsko pravo nas potrošača i tekovine Republike Hrvatske.

Mi smo željeli pokazati predlagaču Pravilnika da i predsjednik Vlade RH i nadležno ministarstvo trebaju znati o diskriminirajućim prijedlozima, ali i prijedlozima koji su u suprotnosti s važećim Zakonom o zaštiti potrošača kao višim pravnim aktom koji su donijeli zastupnici u Saboru od jednog Pravilnika koji donosi HAKOM.

Prijedlozima HAKOM-a osjetno bi se smanjila prava potrošača.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *