Prijedlog Pravilnika o registru “NE ZOVI”

Na web stranici https://esavjetovanja.gov.hr možete vidjeti prijedlog
PRAVILNIKU O REGISTRU “NE ZOVI”

U nastavku možete vidjeti naše prijedloge.
PRAVILNIK NE ZOVI KOMENTAR

Najprije želimo naglasiti da je Hrvatska udruga za zaštitu potrošača-HUZP protiv takvog pravilnika koji dozvoljava uznemiravanja potrošača koji se ne upišu u tzv REGISTAR.
Mišljenja smo da se smije zvati samo one potrošače koji su to dozvolili odnosno koji su ostavili svoj broj telefona i adresu da ih se može uznemiravati-

Unatoč tome tako nešto imaju samo 4 članice Eu od 28 napisali smo prijedlog
dodati članak 6.stavak 1-a.
Posebni obrazac mora biti javno dostupan kod operatora u njegovim centrima i web stranicama i mora biti besplatan

članak 6.stavak 2.
Ne slažemo se s tim da bi potrošač trebao bilo kome davati svoj OIB kako ne bi bio u nekom registru, jer OIB su prema Pravilniku o OIB-u dužne dati samo pravne osobe u smislu svog poslovanja.
S kojim se pravom traži OIB, ako se ima ime, adresa i broj telefona koji su poznati davatelju telkomunikacijske usluge. Gdje je uporište u Zakonu da se od potrošača traži OIB?

članak 6.stavak 6.
treba brisati jer ako smo nekada nekom dali mogućnost da koristi naše podatke da smo zainteresirani za njegove proizvode on nas prema pravilniku može doživotno smetati. Još jedan ustupak kapitalistima.
Hrvatsku udrugu za zaštitu potrošača samo interesira koji je tu interes predlagača Pravilnika koji bi trebao biti i jedna vrsta regulatora poštenih odnosa između trgovca i potrošača, a ne kada jednom nekome daš podatak cijelog života te može maltretirati.
Koja je svrha uopće Pravilnika NE ZOVI (s kojim se ne slažemo) ako mi ne možemo opozvati jednom danu privolu da nas neko uznemirava.

Dodati članak 6a.
Upis u registar i ispis iz registra se ne smije naplaćivati .

 

U Zagrebu 10.veljače.2016. Tomislav Lončar,tajnik

You may also like...

1 Response

  1. Damir napisao:

    Podržavam vaše sugestije glede zakona o zaštiti potrošaća
    S poštovanjem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *